Werking Fysioreflextherapie
Op de School voor Voetreflexologie hanteren wij de voetreflexmethode: fysioreflextherapie, ontwikkeld door Manda Bergsma. Met haar achtergrond als fysiotherapeute en acupuncturiste heeft Manda Bergsma als eerste in Nederland elementen vanuit deze geneeswijzen geïntegreerd in de voetreflexologie.

Bij de School voor Voetreflexologie zien wij de klacht en het lichaam als één samenwerkend geheel. Een mooie balans tussen de Oosterse- en Westerse geneeswijzen staat bij ons centraal. Naast de Westerse kennis van het menselijk lichaam besteden wij veel aandacht aan de meridianen- en de 5 elementenleer, welke een belangrijke rol spelen bij onze behandelingen. In de opleiding leer je niet alleen de klacht te behandelen maar ook terug te gaan naar de oorzaak van de klacht. Hiervoor geeft de opleiding uitgebreide medische kennis en inzicht in de betekenis van het energieverloop door de meridianen in ons lichaam in wisselwerking met ziel en geest.

Tijdens de opleiding leer je de volgende behandelingen aan te bieden zodat je de klachten van je cliënt doelgericht en effectief kunt behandelen: