Cursusaanbod 2022 (zie toelichting hieronder)
De cursussen zijn voor iedereen toegankelijk en zijn tevens te gebruiken als nascholingen bij verschillende beroepsverenigingen waaronder: VBAG, BATC, KTNO en NVVT.

Opgave en inlichtingen: secretariaatsvv@gmail.com
Klik hier voor het inschrijfformulier.
De cursussen worden gegeven op Texel in de Stayokay of elders op Texel.

Cursus voetreflex met thema anti-stress
2 lesdagen
Voor therapeuten en voor mensen die kennis willen maken met voetreflex.
Tijdens deze (nascholings)cursus†leert u een complete voetreflexbehandeling aan te bieden die helpt bij stress of stressgerelateerde klachten zoals: spanningen, maagklachten, hoofdpijn/migraine, rug-en nekklachten en slaapproblemen. Kortom een heerlijke behandeling om aan te bieden en te ontvangen!
Lestijden: op aanvraag
Kosten: 245 euro inclusief dictaatCursus neuroreflextherapie via de voetreflexzones en rugsegmenten
3 lesdagen
In de cursus neuroreflextherapie leert u de zenuwen te behandelen via de voetreflexzones. Een aandoening van een sensibele zenuw kan pijn geven of prikkelingen. Een aandoening van een motorische zenuw kan onbeheerste beweging geven zoals bij epilepsie of verlamming geven van de spieren.
Na theorie zenuwstelsel waar u leert hoe de zenuwen lopen, leert u onder andere klachten te behandelen zoals verlamming van de voet (drop foot), faciaal parese of overprikkeling van een zenuw zoals bij brachialgie, ischias en carpaal tunnel syndroom en radiaal tunnel syndroom.
Ook gaan we werken met de segmenten op de wervelkolom om invloed te hebben op onze organen, huid en botten. De orgaansegmenten kan naast de orgaanbehandeling toegepast worden voor nog een beter resultaat. We passen ook extra specifieke neuroreflexpunten toe en werken met kleur bij bepaalde neurologische aandoeningen.
Lestijden: 10-11 december 2021
locatie: Texel
Kosten weekend : 245 + 25 euro lesmateriaal exclusief verblijfskosten van 90 euro
Certificaat: U ontvangt na afloop van de cursus een erkend certificaat.Cursus lymfedrainage via de voetreflexzones
3 lesdagen
Met lymfedrainage stimuleer je het lymfesysteem welke verantwoordelijk is voor het afvoeren van een teveel aan vocht en een belangrijke functie heeft bij onze afweer. Ook bevordert lymfedrainage de vernieuwing van cellen waardoor mensen zich vitaler voelen en er vitaler uitzien. Lymfedrainage helpt dan ook bij een verminderde afweer, gaat veroudering van de huid tegen en oedeem. Bij oedeem bestaat er een ophoping van vocht, dit kan ontstaan o.a. tijdens de zwangerschap of na een operatie. Tijdens de cursus leer je de voetzones van het lymfestelsel te lokaliseren en de juiste massagetechnieken om deze behandeling aan te kunnen bieden. De lymfedrainage via de voetzones wordt al meer dan 20 jaar aangeboden en is net zo effectief als manuele lymfedrainage gebleken. Het aanbieden van de lymfedrainage via de voetzones heeft als voordeel dat je de behandeling niet op het hele lichaam hoeft uit te voeren, maar enkel via de voeten. Hierdoor is de behandeling een stuk minder intensief voor de therapeut.
Inhoud cursus: Tijdens dit weekend gaan we in op de lymfebanen en leer je een lymfemassage te geven op de voet. Zodat afvalstoffen en vocht beter afgevoerd worden en verbetering van de weerstand. Ook doen we oefeningen ter bevordering van de lymfedoorstroming.
Leslocatie: Texel
Lesdagen: van vrijdagmorgen tot zaterdagmiddag
Lesdata: op aanvraag
Kosten: 195 euro- + 25 euro lesmateriaal
Certificaat: u ontvangt na afloop van de cursus een erkend certificaat.
Mee te nemen naar de lessen:
Wattenschijfjes
Alcohol (70% om de voeten te ontsmetten)
Laken (om over de massagestoel te leggen)
1 Kleine handdoek, 1 grote handdoek
Sloffen
Cursus handreflexologie
Op de hand is ook het hele lichaam weerspiegeld. Daardoor is het mogelijk om via de hand lichamelijke klachten te behandelen.
Voordeel van de handreflexologie is dat deze makkelijk gegeven kan worden in openbare ruimtes en in verzorgingstehuizen dan de voetreflexologie. Ook wordt deze toegepast als de voet niet toegankelijk is voor de voetreflextherapie.
Leslocatie: Texel
Lesdata: op aanvraag
Kosten: 245 euro exclusief verblijfskosten van 90 euroEmotionele oorzaken van klachten
Tijdens dit weekend gaan we in op onverwerkte emoties die de oorzaak van (lichamelijke) klachten kunnen zijn. We leren een stappenplan uit te voeren hoe je achter deze onverwerkte emoties kunt komen, hoe je deze kunt verwerken en loslaten. In het boek: Kracht Inzicht Vrijheid geschreven door Manda Bergsma staat het stappenplan met de achtergrondinformatie uitvoerig beschreven. Het boek is aan te schaffen tijdens het lesweekend voor Ä19,95 of via onze website.
Toelatingscriteria:Diploma voetreflexologie Datum: start vrijdag 11u tot zaterdag 13.30u
Locatie: Lesweekend op Texel
Kosten: 195 euro + 25 euro lesmateriaal + 110 euro verblijfskosten obv volpensionCursus voetreflexologie: zwangerschapsreflexologie 20 EC
6 lesdagen
Voor de zwangere vrouw is een voetreflexbehandeling een heerlijk moment van rust en aandacht voor zichzelf en haar kind. Tevens helpt de voetreflextherapie bij de bekende zwangerschapskwaaltjes: misselijkheid en oedeem. Wanneer de uitgerekende datum verstreken is kan voetreflexologie worden ingezet bij het opwekken van de bevalling.
Leslocatie: Alkmaar
Lesdagen: na de coronacrisis worden weer data gepland te Alkmaar
Kosten cursus zwangerschapsreflexologie: 595 euro inclusief boekengeld en examen (niet verplicht)
Nascholingsweekenden op Texel
Een paar maal per jaar organiseert de School voor Voetreflexologie een nascholingsweekend van vrijdag tot en met zaterdag.
Data: 21-22 januari 2022
Kosten: 230 euro inclusief boek, koffie/thee, diner met twee drankjes. Exclusief verblijfskosten.
Tijd: boot vrijdagmorgen om 10.30 uur vanuit Den Helder tot zaterdag boot 17.00 uur vanuit Texel.
Lesplaats: Stayokay of Maartenhuis
Onderwerpen :
Opgave/inlichtingen
School voor Voetreflexologie
Mail: secretariaatsvv@gmail.com
www.voetreflexologie.com

Klik hier voor het inschrijfformulier.