Cursusaanbod 2019-2020 (zie toelichting hieronder)
Klik hier voor de brochure

De cursussen zijn voor iedereen toegankelijk en zijn tevens te gebruiken als nascholingen bij verschillende beroepsverenigingen waaronder: VNT, VBAG, FAGT en BATC.
Opgave en inlichtingen: secretariaatsvv@gmail.com / Tel: 06-49596935
Klik hier voor het inschrijfformulier.
De cursussen worden gegeven in Alkmaar en in Breukelen.
Adres Alkmaar: Centrum Drops of Happiness Spoorstraat 62 Alkmaar
Adres Breukelen: Stinzenhal Broekdijk Oost 28 Breukelen
Cursus lymfedrainage via de voetreflexzones
3 lesdagen
Met lymfedrainage stimuleer je het lymfesysteem welke verantwoordelijk is voor het afvoeren van een teveel aan vocht en een belangrijke functie heeft bij onze afweer. Ook bevordert lymfedrainage de vernieuwing van cellen waardoor mensen zich vitaler voelen en er vitaler uitzien. Lymfedrainage helpt dan ook bij een verminderde afweer, gaat veroudering van de huid tegen en oedeem. Bij oedeem bestaat er een ophoping van vocht, dit kan ontstaan o.a. tijdens de zwangerschap of na een operatie. Tijdens de cursus leer je de voetzones van het lymfestelsel te lokaliseren en de juiste massagetechnieken om deze behandeling aan te kunnen bieden. De lymfedrainage via de voetzones wordt al meer dan 20 jaar aangeboden en is net zo effectief als manuele lymfedrainage gebleken. Het aanbieden van de lymfedrainage via de voetzones heeft als voordeel dat je de behandeling niet op het hele lichaam hoeft uit te voeren, maar enkel via de voeten. Hierdoor is de behandeling een stuk minder intensief voor de therapeut.
Inhoud cursus: Tijdens dit weekend gaan we in op de lymfebanen en leer je een lymfemassage te geven op de voet. Zodat afvalstoffen en vocht beter afgevoerd worden en verbetering van de weerstand. Ook doen we oefeningen ter bevordering van de lymfedoorstroming.
Leslocatie: Alkmaar en Breukelen
Lestijden:
13 september 10-15 uur te Breukelen
27 september 10-15 uur te Alkmaar (tegenover ns station)
9 december 10-15 uur te Breukelen
Kosten: 195 euro- + 25 euro lesmateriaal
Certificaat: u ontvangt na afloop van de cursus een erkend certificaat.
Mee te nemen naar de lessen:
Wattenschijfjes
Alcohol (70% om de voeten te ontsmetten)
Laken (om over de massagestoel te leggen)
1 Kleine handdoek, 1 grote handdoek
SloffenCursus neuroreflextherapie via de voetreflexzones en rugsegmenten
3 lesdagen
In de cursus neuroreflextherapie leert u de zenuwen te behandelen via de voetreflexzones. Een aandoening van een sensibele zenuw kan pijn geven of prikkelingen. Een aandoening van een motorische zenuw kan onbeheerste beweging geven zoals bij epilepsie of verlamming geven van de spieren.
Na theorie zenuwstelsel waar u leert hoe de zenuwen lopen, leert u onder andere klachten te behandelen zoals verlamming van de voet (drop foot), faciaal parese of overprikkeling van een zenuw zoals bij brachialgie, ischias en carpaal tunnel syndroom en radiaal tunnel syndroom.
Ook gaan we werken met de segmenten op de wervelkolom om invloed te hebben op onze organen, huid en botten. De orgaansegmenten kan naast de orgaanbehandeling toegepast worden voor nog een beter resultaat. We passen ook extra specifieke neuroreflexpunten toe en werken met kleur bij bepaalde neurologische aandoeningen.
Leslocatie: Texel
Lestijden: 27-29 maart (vrijdag boot vanaf Den Helder om 10.30 uur tot zondag boot vanaf Texel om 14 uur)
Kosten 3 daagse : 295 euro + 25 euro lesmateriaal
Verblijfskosten: 2 x 90 euro (eten, vervoer, logies), ook kunt u op eigen gelegenheid een verblijf zoeken.
Certificaat: U ontvangt na afloop van de cursus een erkend certificaat.
Cursus voetreflexologie: stressgerelateerde klachten
4 lesdagen
Tijdens deze (nascholings)cursus leert u een complete voetreflexbehandeling aan te bieden die helpt bij stress of stressgerelateerde klachten zoals: spanningen, maagklachten, hoofdpijn/migraine, rug-en nekklachten en slaapproblemen. Kortom een heerlijke behandeling om aan te bieden en te ontvangen!
Lestijden: 10-15 uur op 23 september, 30 september, 7 oktober, 28 oktober 2019
Leslocatie: Drops of Happiness Spoorstraat 62 te Alkmaar (tegenover NS station)
Kosten: 395 euro + 25 euro dictaatCursus voetreflexologie: stressgerelateerde en orgaanklachten
8 lesdagen
In deze (nascholings)cursus leert u twee complete voetreflexbehandelingen aan te bieden. De anti-stressbehandeling helpt bij stressgerelateerde klachten zoals: spanningen, maagklachten, hoofdpijn/migraine, rug-en nekklachten en slaapproblemen. Met de orgaanbehandeling behandelt u de organen via de voetzones welke helpt bij klachten zoals: obstipatie, darmkrampen, zwakke blaas, gespannen maag, verkoudheid, gal– en nierstenen, leverproblemen, acné en gewrichtsklachten waaronder artrose.
Leslocatie: Drops of Happiness Spoorstraat 62 te Alkmaar (tegenover NS station)
Aanvang: 23 september 2019
Kosten 8 daagse stressgerelateerde en orgaanklachten: 695 euro exclusief boekengeldCursus voetreflexologie: blessures
9 lesdagen
U leert in deze (nascholings)cursus acute en chronische blessures te behandelen. Met voetreflextherapie kan een ophoping aan energie afgevoerd worden en de energiedoorstroming in de meridianen wordt hersteld. Hierdoor wordt het zelfherstellend vermogen geactiveerd en de pijn vermindert. De blessure-behandeling helpt bij klachten als: tennis-elleboog, RSI, rug– en nekklachten, spierpijn, hernia en gewrichtsklachten.
Leslocatie: Drops of Happiness Spoorstraat 62 te Alkmaar (tegenover NS station)
Aanvang: 27 januari 2020
Kosten 9 daagse blessures en meridianen: 770 euro exclusief boekengeldCursus massage 20 EC
6 lesdagen
Lesdata: 2, 16, 23 maart, 20 april, 25 mei en 2 juni 2020
Kosten 595 euro

Tijdens deze cursus leert u de massagetechnieken vanuit de klassieke massage om een heerlijke massage aan te bieden aan rug, schouders en nek. Massage werkt ontspannend en helpt bij het herstel van pijnlijke en gespannen spieren. Massage stimuleert de doorbloeding van spieren en pezen waardoor deze zich kunnen ontspannen, de afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd en het lichaam zich weer kan herstellen.
U leert verschillende massagetechnieken waaronder effleurage (strijkingen), petrisage (knedingen), tappotage (kloppen) en bindweefselmassage. De massagetechnieken worden op elkaar geoefend. Terwijl u de massagetechnieken leert, ontvangt u zelf dus ook iedere les een heerlijke massage!
Deze cursus is geschikt voor iedereen die een ontspannen massage wil leren aan te bieden. Wanneer u reeds een bestaande praktijk heeft kunt u de massage aanbieden als mooie aanvulling op uw behandelingen. Uw cliënten zullen ervan genieten!
Nascholing: Natuurgeneeskundige therapeuten kunnen deze cursus gebruiken als nascholing. Leslocatie: Breukelen (10 min lopen vanaf NS station, gratis parkeren voor de deur)Cursus voetreflexologie: zwangerschapsreflexologie 20 EC
6 lesdagen: 12,19 november, 3,10 december 2019, 14 januari en 4 februari 2020
Voor de zwangere vrouw is een voetreflexbehandeling een heerlijk moment van rust en aandacht voor zichzelf en haar kind. Tevens helpt de voetreflextherapie bij de bekende zwangerschapskwaaltjes: misselijkheid en oedeem. Wanneer de uitgerekende datum verstreken is kan voetreflexologie worden ingezet bij het opwekken van de bevalling.
Leslocatie: Alkmaar
Lesdata: aanvang 5 maart 2019
Kosten cursus zwangerschapsreflexologie: 595 euro inclusief boekengeld en examen (niet verplicht)
Cursus handreflexologie en oorreflexologie
Op de hand is ook het hele lichaam weerspiegeld. Daardoor is het mogelijk om via de hand lichamelijke klachten te behandelen.
Voordeel van de handreflexologie is dat deze makkelijk gegeven kan worden in openbare ruimtes en in verzorgingstehuizen dan de voetreflexologie. Ook wordt deze toegepast als de voet niet toegankelijk is voor de voetreflextherapie.
Lestijden: 10-15 uur op 10 februari, 20 maart, 18 mei 2020.Dagworkshop Bindweefselmassage
Op verzoek geven we nu ook apart een dag bindweefselmassage. Tussen de huid en de spierfascie lopen de meridianen (energiebanen) en bevinden zich de RES cellen. Cellen die nodig zijn voor herstel van de weefsels.
Door middel van bepaalde grepen uit de bindweefselmassage leert u bij verklevingen de huid los te maken van de onderlaag zodat de energie weer kan stromen en de RES cellen hun werk weer kunnen doen. Ook leert u de oppervlakkige techniek en de diepe techniek.
Datum: 20 april 2020
Locatie: Breukelen: Danne Ateliers, Straatweg 66a
Tijd: 10.00-15.30 uur
Kosten: 100,- euroThemadagen ziektebeelden
 Ieder jaar organiseert de School voor Voetreflexologie meerdere themadagen. Iedere themadag staat in het teken van een ziektebeeld waarmee therapeuten in de (complementaire) zorg in hun praktijk vaak mee te maken krijgen. De themadagen kunnen gebruikt worden als medische nascholing voor de beroepsvereniging.

Medische nascholingsdagen:
7 oktober 2019 te Alkmaar fertiliteit
29 november 2019 te Breukelen overgangsklachten
27 januari 2020 in Breukelen ziekte van Lyme
9 maart 2020 in Breukelen ADHD en autisme
3 april 2020 in Alkmaar afvallen.
De themadagen georganiseerd door de School voor Voetreflexologie staan ieder in het teken van een ziektebeeld. Ook dit jaar hebben we weer interessante onderwerpen op het programma staan en we hebben vijf ziektebeelden gekozen waarmee therapeuten in de complementaire zorg in hun praktijk vaak mee te maken krijgen. De themadagen starten met een lezing over het ziektebeeld door een deskundige in het vakgebied. Voor voetreflextherapeuten (of andere geïnteresseerden) zal er na het reguliere programma toegelicht worden welke voetreflexbehandeling het meest toegespitst is in dit geval.
Locatie: Zenit, Spoorstraat 62 te Alkmaar
(2 minuten lopen vanaf station Alkmaar. Komt u met de auto? Dan kunt u het beste parkeren in een parkeergarage, er zijn er meerdere in de buurt).
Locatie: Drops of Happiness Spoorstraat 62 te Alkmaar (tegenover NS station) Breukelen
Tijd: 10--13 uur
Kosten: € 50,- per themadag

Doelgroep themadagen:
De themadagen zijn voor iedereen toegankelijk en zijn tevens te gebruiken als medische nascholingsdagen voor complementaire therapeuten.

Erkenning: de themadagen zijn erkend en kunnen gebruikt worden als verplichte nascholing voor verschillende beroepsverenigingen waaronder VNT en VBAG.


Opgave/inlichtingen
School voor Voetreflexologie
Sandra Koopmans
Tel: 06-49596935
Mail: secretariaatsvv@gmail.com
www.voetreflexologie.com

Klik hier voor het inschrijfformulier.