Welkom bij de School voor Voetreflexologie

Bedankt voor uw interesse in het nascholingsaanbod van de School voor Voetreflexologie. Onze nascholingen zijn op HBO-niveau en ontwikkeld voor alle complementaire therapeuten, tenzij erbij staat dat het enkel voor ervaren voetreflextherapeuten toegankelijk is.

Klik hier voor de nascholingsbrochure.

Klik hier voor het inschrijfformulier.

Nascholingsdagen ziektebeelden
Locaties:
Alkmaar: Spoorstraat 62, 1815 BL (centrum Drops of happiness)
Breukelen: Broekdijk Oost 28, 3621 LN (Stinzenhal)

9 maart 2020 te Breukelen AD(H)D en autisme
21 september 2020 te Breukelen Afvallen
26 oktober 2020 te Breukelen Handklachten

Ochtendprogramma toegankelijk voor alle complementaire therapeuten (medisch)
Tijd: 10:00-13:00u (1 dagdeel) / medische of vakinhoudelijke nascholing
Kosten: € 50

Themadagen
De themadagen georganiseerd door de School voor Voetreflexologie zijn ontwikkeld voor alle therapeuten in de complementaire zorg. Iedere nascholingsdag staat in het teken van een interessant onderwerp / ziektebeeld.
De themadag start met een lezing door een deskundige in het vakgebied. Deze deskundige belicht de verschillende oorzaken, symptomen en reguliere behandeling van het onderwerp. Aansluitend gaan Manda Bergsma of Sandra Koopmans uitgebreid in op de mogelijke behandelingen voor complementaire therapeuten. Op welke systemen in het lichaam kunnen wij ons richten om het ziektebeeld zo effectief mogelijk te behandelen.
Hierbij kijken we zowel naar de westerse als oosterse visie op het menselijk lichaam en zien wij klachten als onderdeel van lichaam en geest als samenwerkend geheel.
Ook gaan we in op verschillende mogelijke oorzaken van het ziektebeeld. Wellicht vindt de oorsprong van het ziektebeeld zich in: stress, verstoorde meridiaan, verstoord orgaan, hormonale disbalans, neurologisch of een onverwerkte emotie.
Voor ervaren voetreflextherapeuten is het mogelijk om tijdens het middagprogramma de voetreflexbehandeling die helemaal toegespitst op het ziektebeeld te oefenen onder begeleiding van de docent. De voetreflextherapie wordt op elkaar geoefend, waardoor je zelf ook (weer eens) behandeld wordt.

Emotionele oorzaken van klachten (vol geboekt)
lesweekend
Tijdens dit weekend gaan we in op onverwerkte emoties die de oorzaak van (lichamelijke) klachten kunnen zijn. We leren een stappenplan uit te voeren hoe je achter deze onverwerkte emoties kunt komen, hoe je deze kunt verwerken en loslaten. In het boek: Kracht Inzicht Vrijheid geschreven door Manda Bergsma staat het stappenplan met de achtergrondinformatie uitvoerig beschreven. Het boek is aan te schaffen tijdens het lesweekend voor € 19,95 of via onze website.
Toelatingscriteria:Diploma voetreflexologie
Locatie: Lesweekend op Texel
Datum: 12 en 13 juni 2020, start vrijdag 11u tot zaterdag 13.30u
Kosten: 195 euro + 25 euro lesmateriaal + 110 euro verblijfskosten (volpension)Cursus stress gerelateerde klachten
wegens de coronacrisis gaat deze cursus niet door 2 lesdagen
Tijdens deze (nascholings)cursus leert u een complete voetreflexbehandeling aan te bieden die helpt bij stress of stressgerelateerde klachten zoals: spanningen, maagklachten, hoofdpijn/migraine, rug-en nekklachten en slaapproblemen. Kortom een heerlijke behandeling om aan te bieden en te ontvangen!
Lestijden: geen
Leslocatie: Alkmaar: Spoorstraat 62, 1815 BL (centrum Nieuw-Zenit)
Kosten: 195 euro + 25 euro dictaat
Neuroreflextherapie
3 lesdagen
Het gehele lichaam wordt aangestuurd door zenuwen en de zenuwen geven informatie door aan de hersenen. Met neuroreflextherapie stimuleren we een goede werking van de zenuwen. Hiermee kunnen klachten behandeld worden als: klachten aan het algehele zenuwstelsel, klachten aan een specifieke zenuw (pijn of verlamming), het autonome zenuwstelsel en orgaanklachten.
Datum: januari 2021
Tijd: 10.00-15.00 uur
Kosten: 295 euro + 25 euro lesmateriaal
Cursus handreflexologie en oorreflexologie
Op de hand is ook het hele lichaam weerspiegeld. Daardoor is het mogelijk om via de hand lichamelijke klachten te behandelen.
Voordeel van de handreflexologie is dat deze makkelijk gegeven kan worden in openbare ruimtes en in verzorgingstehuizen dan de voetreflexologie. Ook wordt deze toegepast als de voet niet toegankelijk is voor de voetreflextherapie.
Leslocatie: Alkmaar, Spoorstraat 62, 1815 BL (centrum Nieuw-Zenit) en
Breukelen, Broekdijk Oost 28, 3621 LN
Lesdata: 16 en 23 november en 7 december
Zwangerschapsreflexologie 20ects
6 lesdagen
Deze nascholing is enkel toegankelijk voor ervaren voetreflextherapeuten. Tijdens deze cursus leert u de zwangere vrouw tijdens alle fases van de zwangerschap en kraamperiode te ondersteunen met voetreflextherapie. Deze cursus is voor alle therapeuten op HBO-niveau toegankelijk en zeer geschikt voor voetreflextherapeuten, natuurgeneeskundige therapeuten, verloskundigen en kraamverzorgsters. Ervaring met voetreflextherapie is niet nodig. In deze cursus leert u het volgende: ontspanning, misselijkheid, vermoeidheid, opwekken bevalling, draaiing bij stuitligging, obstipatie, blaasproblemen, rugpijn, bekkeninstabiliteit, kraambehandeling.
Leslocatie: Spoorstraat 62 Alkmaar
Lesdagen: aanvang januari 2021
Tijd: 10.00-15.00 uur
Kosten: 595 euro inclusief lesmateriaal