Vakken Beroepsopleiding Voetreflexologie

Schuine buikspier
reflexzone schuine buikspier
HOOFDVAKKEN BIJVAKKEN
VOETREFLEXOLOGIE THEORIE METAMORFOSEMASSAGE
VOETREFLEXOLOGIE PRAKTIJK TENEN LEZEN
MERIDIAANREFLEX THERAPIE CHAKRA'S
5 ELEMENTENLEER SEGMENTALE BEHANDELING
MEDISCHE VAKKEN Globaal A & B GEZICHTSDIAGNOSE
THERAPEUTISCHE- EN PERSOONLIJKE VORMING

Hoofdvakken

Voetreflexologie theorie

U leert de theorie die ten grondslag ligt aan de voetreflextherapie.
U leert met de kennis vanuit de Westerse- en Oosterse geneeskunst een anamnese juist af te nemen, te analyseren en een adequaat behandelplan op te stellen.
U kunt na de opleiding verschillende klachten behandelen zoals:
1 klachten van de botten, spieren en gewrichten
2 klachten in de doorstroming van de energiebanen
3 orgaanklachten
4 stress, migraine
5 hormonale klachten
6 psychische klachten
7 moeheid

Voetreflexologie praktijk

Voetreflex U leert alle reflexzones op de voet te vinden en de juiste massagetechnieken om deze te behandelen. U leert blokkades in de voetreflexzones op te sporen en met een juiste dosering te behandelen.
Met aandacht en voelen wat er onder de duim van de therapeut gebeurt kunnen klachten verminderen en zelfs verdwijnen. Tijdens de praktijklessen besteden wij aandacht aan het ontwikkelen van een professionele prettige therapeutische houding.

Meridiaanreflextherapie
Meridianen Galblaas Zij Het lichaam werkt door energie.
Net onder de huid bevinden zich energiebanen die energie en informatie geven aan de cellen van de omringende weefsels. Elke meridiaan is verbonden aan een orgaan. Bijvoorbeeld de blaasmeridiaan is verbonden met de blaas en de galblaasmeridiaan is verbonden met de galblaas.
Als er een blokkade in de energiebaan is, ontstaat er voor de blokkade een energievolte wat pijn veroorzaakt en na de blokkade een energieleegte. Energieleegte geeft zwakte en trekt koude en micro-organismen aan, zoals bacteriŰn en virussen.
In de opleiding leert u de reflexzones van de meridianen te behandelen en de blokkades hiermee op te heffen. De energie kan weer stromen.

5 elementenleer
De vijf elementenleer komt uit de acupunctuur, waarin duidelijk wordt hoe onze organen elkaar be´nvloeden en hoe ons lichaam reageert op het klimaat, seizoenen, smaak, geluid.

Anatomie/pathologie van de motoriek
Bouw van het lichaam met name van de botten, gewrichten en spieren.
In uw praktijk zult u veel mensen aantreffen met een sportblessure en andere klachten van botten, spieren en gewrichten.
Ook leert u in de les hoe bepaalde klachten te behandelen met voetreflextherapie.

Medische vakken deel Globaal A & B
Anatomie/Fysiologie
U leert hoe het lichaam functioneert als een geheel via verschillende orgaansystemen zoals:
de bloedsomloop, spijsvertering, urinewegen, luchtwegen enz.
Pathologie
Men leert eerst hoe het lichaam functioneert en daarna de gevolgen van als het lichaam niet functioneert en er ziekte kan ontstaan.

Persoonlijke- en therapeutische vorming
De persoonlijke- en therapeutische vorming loopt als een rode draad door de opleiding en is ge´ntegreerd in de andere vakken. Tijdens de praktijklessen leren de studenten een therapeutische houding aan te nemen en daarnaast is er aandacht voor de persoonlijke vorming daar de studenten zelf ook de voetreflextherapie ondergaan.

voetreflex voetreflex
Voetreflex
Voetreflexzonemassage
Bijvakken

Gezichtsdiagnose
Door naar bepaalde kenmerken van de voeten en het gezicht te kijken kunnen we reeds inzicht krijgen in blokkades van de energiestroom in het lichaam. In het gezicht weerspiegelt zich de organen.
Elk orgaan heeft een bepaalde plek in het gezicht. Door bepaalde lijnen of kleur op die plek kunnen we zien welk orgaan eventueel problemen heeft. Dit helpt ons om een juist behandelplan te maken voor de voetreflextherapie.

Voetreflex Metamorfosemassage
Metamorfosemassage is een massage van voet, hand en hoofd over de chakralijn (zie boven).
Dit bevordert het bewustzijn wat belangrijk is in je leven en helpt ook bij mensen met de aandoening ADHD en autisme. Bij zwangere vrouwen is de werking van deze massage heel gunstig voor moeder en kind. Metamorfosemassage werkt pijnstillend vooral bij mensen in het eindstadium van hun leven bij een ernstige ziekte.

Chakra's
Chakra's zijn bewustzijnsvelden gerelateerd aan leeftijd.
De chakra's be´nvloeden onze hormoonklieren.
U leert op de opleiding hoe de chakra's werken en hoe deze toe te passen in het dagelijks leven.

Segmentale behandeling
Bij een drie weken oude embryo ontstaat een zenuwbuis. Deze verdeelt zich in 33 stukjes. Uit elk stukje van dit oermateriaal ontstaat een deel van de huid, orgaan, spier en bot.
Gedurende het hele leven houden onderdelen uit een stukje oermateriaal contact, zij be´nvloeden elkaar positief en negatief. Dit oermateriaal is in de reflexzones terug te vinden.
Bij klachten van de huid, bot, spier en zenuwen kunnen we door dit oermateriaal te behandelen, al deze weefsels gunstig be´nvloeden.

Tenen lezen
Door stand van de tenen kunnen we zien hoe iemand staat in het leven.

Manda corrigeert tractie