Manda Bergsma geeft de volgende cursussen:
Cursus: Verhoog je innerlijke kracht
Verhoog je innerlijke kracht 6 woensdagochtenden van 10-12.15 uur
Datum: nog nader te bepalen
Tijden: 10.00-12.15 uur
Locatie: Den Burg (Texel)
Informatie en opgave: email: secretariaatsvv@gmail.com
Telefoon: 06-30906551
Omschrijving: Deze verdiepingscursus biedt kennis en inzichten in jezelf. Dit doen we via uitleg, oefeningen, dansen, schrijven en ontspanning. Ook werken we aan verhoging van vitaliteit, vermindering van stress, en hoe om te gaan met (onbewuste) emoties. Plezier, ontspanning en samen delen staan voorop.
Inhoud: We starten elke cursusochtend met doorkloppen van de meridianen om de energie meer te laten doorstromen. De leidraad van de cursus zijn de 7 chakra's. Elke chakra heeft verschillende kwaliteiten, beďnvloedt een hormoonklier, trilt mee met een bepaald element en correspondeert met een bepaalde levensfase.
Door middel van uitleg en oefeningen probeer ik mijn kennis over te brengen over hoe te aarden, stress te verminderen, hoe om te gaan met emoties en onbewuste emoties en hoe te creëren wat je echt wilt. Ik heb veel mensen met vage lichamelijke klachten gezien met als oorzaak een onbewuste niet-verwerkte emotie.
De training wordt verzorgd door Manda Bergsma en is geschikt voor ieder geďnteresseerde boven de 24 jaar.
Manda Bergsma heeft zich naast fysiotherapie, acupunctuur en voetreflextherapie zich verdiept in de chakra’s en is schrijfster van het boek: ‘Kracht Inzicht Vrijheid’ over effectief omgaan met emoties. Op haar eigen beroepsopleiding ‘School voor Voetreflexologie’ gaf zij 33 jaar les in medische vakken, voetreflex en onder andere ‘de chakraleer’.
Cursus: Op zoek naar het midden
Op zoek naar het midden Tijden: Najaar 2024
Locatie: De Bosbeek in Bennekom (een prachtig huis midden in het bos)
Vragen en opgaven bij het secretariaat van De Bosbeek: ams.bosbeek@gmail.com
Omschrijving: De wetmatigheden van yin en yang geeft inzicht in hoe deze krachten werken en hoe ermee om te gaan. Manda Bergsma heeft verschillende werkgebieden met elkaar verbonden en geeft er een eigen effectieve invulling aan. Ook geeft zij uitleg over het verloop van de energiebanen (meridianen). Het meridianennetwerk is te vergelijken met het internet. Zij geven informatie door aan de cellen in het lichaam.
Werkwijze: We starten buiten met het kloppen van de meridianen, daarna uitleg en oefeningen in de twee krachten yin en yang en hoe deze toe te passen in ons leven. Locatie: De Bosbeek Overnachting bij de Bosbeek in een eigen 2 persoonskamer. Lakenpakket is te huur en verder zelfverzorging.
Achtergrond Manda: fysiotherapeut, acupuncturist, docent voetreflex en medische vakken, auteur van het boek omgaan met emoties en oprichtster van de School voor Voetreflexologie.
Cursus: Reis door de levensfasen
Reis door de levensfasen Datum: voorjaar 2025
Locatie: De Bosbeek in Bennekom (een prachtig huis midden in het bos)
Vragen en opgaven bij het secretariaat van de Bosbeek: ams.bosbeek@gmail.com
Bij elke levensfase neem je de werkelijkheid op een bepaalde manier waar die jou de gelegenheid geeft jezelf te leren kennen. In deze midweek doorlopen we de levensfasen aan de hand van de zeven chakra’s.
Chakra’s zijn energiecentra in de middenlijn aan de buikzijde van ons lichaam. Elk chakra laat zien wat de mogelijkheden zijn wat past bij een bepaalde levensfase, beďnvloedt een hormoonklier en trilt mee met een bepaalde kleur en zintuig.
Door uitleg, verdieping, uitwisseling met elkaar en voelen door middel van dans, schrijven en oefeningen, ontstaat er inzicht in jouw ervaringen.
Plezier, ontspanning, samenzijn en genieten van de mooie omgeving van de bosrijke omgeving van het huis De Bosbeek staat voorop. We starten elke ochtend met oefeningen buiten.
Deze midweek is voor ieder geďnteresseerde boven de 24 jaar.
Manda Bergsma heeft naast de fysiotherapie, dansen, acupunctuur en voetreflextherapie zich verdiept in de chakra’s en effectief omgaan met emoties. Op haar eigen school: School voor Voetreflexologie gaf zij 33 jaar les in onder andere ‘de chakraleer’.