Erkende beroepsopleiding Voetreflexologie

Onze visie is het opleiden van kundige voetreflextherapeuten die van hun passie hun beroep kunnen maken en zo mensen op natuurlijke en effectieve wijze helpen om van hun klachten af te komen.
Leslocaties: Alkmaar, Breukelen en Texel.
Duur: 1,5 jaar.

Lestijden en kosten Opleiding Voetreflexologie Het 1e jaar is te volgen op locaties: Alkmaar en Breukelen.
Doordat de School voor Voetreflexologie vrijgesteld is van BTW komen er geen bijkomende kosten bij.

Jaar 1

 
Breukelen
Alkmaar
Start januari 2019 januari 2019
Lestijden 16 x vrijdag van 10.00-15.00 uur
3-daagse op Texel van vrijdag-zondag
16 x maandag van 10.00-15.00 uur
3-daagse op Texel van vrijdag-zondag
Lesgeld € 1395,- € 1395,-
Verblijfskosten
(eenmalig)
2 x € 85,-
(taxi, diner, overnachting, ontbijt, lunchpakket, koffie en thee)
2 x € 85,-
(taxi, diner, overnachting, ontbijt, lunchpakket, koffie en thee)
Boekengeld
(eenmalig)
€ 190,- € 190,-
* Medische vakken globaal A 4 x op maandag in Breukelen:
10.00-14.15 uur (de medische vakken deel 1 en deel 2 mogen ook beiden in 1 jaar gevolgd worden)
Kosten medische vakken globaal A € 295,-

Jaar 2

Lestijden 14 lesdagen in Breukelen of Alkmaar
Lesgeld € 1295,-
Verblijfskosten
(eenmalig)
2 x € 85,- (diner, overnachting, ontbijt, lunchpakket, koffie en thee)
* Medische vakken globaal B 4 x maandagen te Breukelen:
10.00-14.00 uur
Kosten medische vakken globaal B € 295,-

*Wanneer u reeds een medische vooropleiding heeft komt u wellicht in aanmerking voor vrijstelling voor de medische vakken. Het is tevens mogelijk om de medische vakken op HBO niveau te volgen.

Het lesweekend op Texel wordt gegeven op een mooie locatie in Den Burg, een dorp met een gezellig dorpscentrum. In de pauzes is er de mogelijkheid om even lekker uit te waaien. Vanaf de accommodatie kun je gelijk tussen de weilanden wandelen.

Na afronding van de opleiding Voetreflexologie
Na afronding van de opleiding Voetreflexologie kunt u uw eigen praktijk starten en zo mensen op natuurlijke wijze helpen bij hun klachten. Het is mogelijk om u aan te sluiten bij de beroepsvereniging NVVT.
Wanneer u in aanmerking wilt komen voor vergoeding van uw behandelingen door de zorgverzekeringen dan kunt u doorstromen naar het 3e jaar van de opleiding Voetreflextherapie.

Inhoud opleiding
Op de School voor Voetreflexologie hanteren wij de voetreflexmethode: Fysioreflextherapie, ontwikkeld door Manda Bergsma. Met haar achtergrond als fysiotherapeute en acupuncturiste heeft Manda Bergsma als eerste in Nederland elementen vanuit deze geneeswijzen geïntegreerd in de voetreflexologie.

Bij de School voor Voetreflexologie zien wij de klacht en het lichaam als één samenwerkend geheel. Een mooie balans tussen de Oosterse- en Westerse geneeswijzen staat bij ons centraal. Naast de Westerse kennis van het menselijk lichaam besteden wij veel aandacht aan de meridianen- en de 5 elementenleer, welke een belangrijke rol spelen bij onze behandelingen. In de opleiding leer je niet alleen de klacht te behandelen maar ook terug te gaan naar de oorzaak van de klacht. Hiervoor geeft de opleiding uitgebreide medische kennis en inzicht in de betekenis van het energieverloop door de meridianen in ons lichaam in wisselwerking met ziel en geest.

Tijdens de opleiding leer je de volgende behandelingen aan te bieden zodat je de klachten van je cliënt doelgericht en effectief kunt behandelen: